انشجویان گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش، بازدید علمی و تخصصی در روز دوشنبه مورخ 9 آذر ماه 1394، از روند احداث سدهای لاستیکی شرق گیلان در محورهای پهلوان بست و گالش‌کلام (واقع در رودخانه شلمان‌رود) و همچنین محور دهنه سر سفیدرود (واقع در نهر سیدعلی اکبری) به عمل آوردند.

محورهای انتخاب شده در مراحل مختلف پیشرفت فیزیکی از مرحله تجهیز کارگاه و آماده سازی محور اصلی سد (در محور گالش کلام)، اجرا و ترمیم فرازبند و کانال انحراف آب و آماده سازی محور اصلی سد (در محور پهلوان بست) و همچنین مرحله پایانی نصب لاستیک (در نهر سید علی اکبری) بودند. طی این بازدید که با همکاری و مساعدت شهرداری رودسر و شرکت سهامی آب منطقه ای گیلان انجام گردید، اساتید گروه عمران واحد دانشگاهی،

مهندسین دستگاه نظارت و پیمانکار، ضمن تشریح بخشهای مختلف سدهای لاستیکی، دانشجویان را با مراحل طراحی و اجرای این سدها آشنا نمودند.

شایان‌ ذکر است اساس كار سدهاي لاستيكي، استفاده از يك تيوپ بزرگ با فضاي بسته كه با دميدن هوا يا آب به داخل آن، لاستيك متورم مي شود و به ‌صورت ايستاده در می‌آید. ابعاد یک سد لاستیکی معمولی دارای ارتفاعی بین 2 تا 4 متر و طولی بین 50 تا 200 متر است.

برخی از مهم‌ترين موارد استفاده از سدهاي لاستيكي، ذخيره موقت دبي پايه آب رودخانه ها جهت استفاده در فصل زراعی، جلوگيري از تداخل آب‌شور و شيرين، كنترل پديده جزر و مد در سواحل مي باشد. ازجمله خصوصیات ممتاز سدهای لاستیکی، سهولت کار و انعطاف پذیری، صرفه اقتصادي در مقايسه با سدهاي انحرافي متداول و دریچه‌های فلزي، امكان نصب و راه اندازي در زمان كوتاه، بهره‌برداری تمام‌خودکار، سازگاري كامل با وضعيت طبيعي رودخانه، نداشتن مشكل رسوب و انعطاف‌پذیری سد در مقابل زلزله است.