دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش با تلاش مسئولان شهرستان در بهمن 1382به عنوان مرکز زیر نظر واحد لاهیجان با پذیرش 100 دانشجو در دو رشته کاردانی فعالیت علمی،آموزشی و فرهنگی خود را در این شهرستان آغاز نمود و در سال 1386 به واحد مستقل دانشگاهی تبدیل گردید. هم اکنون این واحد دانشگاهی در زمینی به مساحت 5 هکتار و ساختمان آموزشی به مساحت 7 هزار متر مربع در نزدیکی ساحل شهر رودسر در خیابان شهدا واقع گردیده است. این واحد دانشگاهی با بیش از 45 رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد نقش بسیار مهمی در توسعه فضای علمی و آموزشی و فرهنگی شهرستانهای رودسر و املش ایفا نموده و با تکمیل هرم اعضای هیأت علمی واحد گام بلندی در راستای اعتلای شهرستان ایفا نماید. برگزاری کنفرانسها و سمینارهای علمی و فرهنگی منطقه ای و ملی گوشه ای دیگر از تلاشهای مدیران و مسئولان دانشگاه نیز شاهدی بر این ادعا می باشد.